Search found 12 matches

by tedmeyers
Sun Jul 16, 2017 10:53 pm
Forum: Project Discussion
Topic: Linear Regression Line Following
Replies: 20
Views: 11248

Re: Linear Regression Line Following

Great write-up, thanks! (I'm still studying it, though). I noticed from the video that your car drives consistently outside the road-line, was this on purpose? Could you perhaps bias the line following, so that it drives _inside_ the line? Anyway, I'm building one, I already have an OpenMV cam hooke...
by tedmeyers
Sun Jul 16, 2017 12:34 am
Forum: Project Discussion
Topic: Linear Regression Line Following
Replies: 20
Views: 11248

Re: Linear Regression Line Following

How'd you do in the race? Wish I lived closer and could attend (I'm really into robotics). At least we have the Sparkfun AVC in Colorado!
by tedmeyers
Sat Jul 08, 2017 6:17 pm
Forum: Project Discussion
Topic: Linear Regression Line Following
Replies: 20
Views: 11248

Linear Regression Line Following

Hi Kwabena! I'm looking for the Linear Regression Line Following code that you recently demo'd on youtube. I'm interested in trying to build my own line following bot; it looks like a really cool project. I don't yet have one of the new M7 cameras, just the M4 v2 camera, so hopefully it will work on...
by tedmeyers
Mon Jun 05, 2017 12:31 am
Forum: General Topics
Topic: Reverse color blob detection
Replies: 1
Views: 1495

Reverse color blob detection

Not quite sure how to describe this, but I'm looking for a way to do color blob detection on objects that are not a specific color. To put it more directly, if I have a green wall, is there a way to detect anything in view that is not green? I know how to get the camera to find green objects, but I ...
by tedmeyers
Sat May 20, 2017 4:06 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: USB not working
Replies: 3
Views: 2583

Re: USB not working

Thank you, a very generous offer, but I will decline -- it was my fault for breaking it -- I know better. Anyway, I have a second camera, so I'm good. Besides, I can still load scripts on the SD card, which is what I probably want to do anyway. Anyway, thanks for the quick response. You guys are gre...
by tedmeyers
Sat May 20, 2017 12:31 am
Forum: Technical Discussion
Topic: USB not working
Replies: 3
Views: 2583

USB not working

I have an older V2 and the USB stopped working. I can load a script via an SD card and it seems to work (even the uart works), but when I connect to USB I get nothing. It is like the computer doesn't even recognize that it is plugged in. I've tried multiple computers. Did the USB just die? One clue;...
by tedmeyers
Tue Jul 12, 2016 12:15 am
Forum: Technical Discussion
Topic: thermopile shield code
Replies: 15
Views: 6698

Re: thermopile shield code

Well, this is our lucky day! I ran the I2c scanner script and it returned addresses from 50 to 60 as expected (not the case when I had it hooked up to my arduino running similar code), so I ran the fir example script and it now works, Go figure?! Anyway, I'm happy now; thanks for all the help!

Ted
by tedmeyers
Sun Jul 10, 2016 10:49 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: thermopile shield code
Replies: 15
Views: 6698

Re: thermopile shield code

Okay, I was able to test the sensor by hooking it up to an arduino. From the datasheet I see that the sensor contains two chips, the eeprom and the actual sensor chip; each with their own i2c address. The eeprom appears to work correctly, but when I send a read request to the sensor address I get no...
by tedmeyers
Mon Jul 04, 2016 10:48 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: thermopile shield code
Replies: 15
Views: 6698

Re: thermopile shield code

okay, I'm out of town for a few days, I'll test it some more when I get back.
by tedmeyers
Sun Jul 03, 2016 1:54 am
Forum: Technical Discussion
Topic: thermopile shield code
Replies: 15
Views: 6698

Re: thermopile shield code

Also, it says that the ta, to_min, and to_max are all NaN.
by tedmeyers
Sun Jul 03, 2016 1:47 am
Forum: Technical Discussion
Topic: thermopile shield code
Replies: 15
Views: 6698

Re: thermopile shield code

Okay, thanks for testing it. I'm using the V3 Camera that I just got from the kickstarter (IDE says OpenMV2). I just get the blue bar with flame or ice cube). Everything else that I've tried with the camera (LCD, several of the demo scripts) all seem to work. I plugged the thermopile in, just like i...
by tedmeyers
Sat Jul 02, 2016 4:38 pm
Forum: Technical Discussion
Topic: thermopile shield code
Replies: 15
Views: 6698

thermopile shield code

I've had great success with the example code in the IDE, but have not been able to get the thermopile shield to work (it runs, but does not work). I found this page: https://openmv.io/docs/openmv/tutorial/thermopile.html That page suggests that the IDE example code does not work, and that the new co...

Go to advanced search