Failed to eject "A:/"! issue and Reset

Discussion related to "under the hood" OpenMV topics.
User avatar
jurban
Posts: 10
Joined: Wed May 30, 2018 12:17 am

Failed to eject "A:/"! issue and Reset

Postby jurban » Tue Sep 04, 2018 5:29 pm

I'm attempting to get a default app running on the camera without it being started via the IDE. My ultimate goal is to establish a data stream from the camera, via a serial connection, to a python script when it is powered up. I intend to do downstream manipulations of that data and want to offload it from the camera.

One issue:
When I attempt to Tools > Reset OpenMV Cam, I get an error alert: Failed to eject "A:/"!

The timestamp on the main.py file is current, so I'm sure the Tools > "Save open script to MV CAM" was successful. The code in the A:/ RAMdisk file is also correct.

If main.py is supposed to run automatically when restarted, why might it not run? As an indicator, I have set an LED to turn on when running, but it doesn't turn on:

**** snip *********

green_led = pyb.LED(2)
....
pyb.LED.on(green_led)

**** snip *********

It does function when initiated via the IDE, but not on its own before starting the IDE.
If I can't be assured that the script automatically starts, then I can't proceed with the downstream development.
User avatar
kwagyeman
Posts: 2462
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: Failed to eject "A:/"! issue and Reset

Postby kwagyeman » Tue Sep 04, 2018 11:29 pm

Can you change the camera drive letter path to something other than A? That's for floppy disks. Please do that and see if the errors disappear.
Nyamekye,
User avatar
jurban
Posts: 10
Joined: Wed May 30, 2018 12:17 am

Re: Failed to eject "A:/"! issue and Reset

Postby jurban » Wed Sep 05, 2018 12:14 am

Fixed!
The issue what that my motherboard has a RAMDisk app that was set for drive A. It had nothing to do with OpenMV.
The main.py file was being copied there and tricked me into thinking it was the internal disk on the cam.
I changed the RAMDisk letter to G:

The file is now also running automatically! Thanks!
User avatar
kwagyeman
Posts: 2462
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: Failed to eject "A:/"! issue and Reset

Postby kwagyeman » Wed Sep 05, 2018 1:44 am

Ah, yeah, the IDE makes a guess at what drive the OpenMV Cam is at by filtering through all removable drivers on the system. Your RAM disk likely looked like one. Um, in the IDE you can change the drive it bound to the OpenMV Cam in the status bar by clicking on the drive letter.
Nyamekye,

Return to “Technical Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: chrisPyres66 and 3 guests