Connection Lost and Access Denied

Discussion related to "under the hood" OpenMV topics.
susamsokagi
Posts: 12
Joined: Fri Nov 15, 2019 9:21 am

Connection Lost and Access Denied

Postby susamsokagi » Fri Nov 15, 2019 9:30 am

Hi to all,

I am trying OpenMV H7 camera for the first time with the "gif_1.py" and "time_lapse_photos_2.py" example. When I click the run button in the IDE, the camera starts recording for some seconds, afterward, it stops, program also stops, and IDE shows the connection is lost. Connect button over "run" button looks like camera is not even connected. Also, sometimes I get:"OSError: Access denied due to prohibited access or directory full" error. What's the main problem here?


Image
User avatar
kwagyeman
Posts: 3829
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: Connection Lost and Access Denied

Postby kwagyeman » Fri Nov 15, 2019 11:53 am

It's because you deep sleep the camera. That kills USB on the camera and disconnects the IDE.

Remove the SD card from your camera to get back control if you wrote that script to disk.
Nyamekye,
User avatar
iabdalkader
Posts: 1142
Joined: Sun May 24, 2015 3:53 pm

Re: Connection Lost and Access Denied

Postby iabdalkader » Fri Nov 15, 2019 11:55 am

Hi, please use an SD card, the internal flash is very small (around 100KBs).

EDIT: And yes deepsleep will shutdown the camera for 10 seconds (in this case) and then it will reset.

Return to “Technical Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests