Blob Detection Code For Minimum Viable Racer - Stays off the center line & twitches

Discussion related to "under the hood" OpenMV topics.
Polonal
Posts: 10
Joined: Fri Mar 23, 2018 4:10 am

Blob Detection Code For Minimum Viable Racer - Stays off the center line & twitches

Postby Polonal » Sat May 11, 2019 11:57 pm

Hello,

I just recently switched to using a motor shield and started using the new 'blob detection' code and the car is now really hard to control. It does not stay on the center line and it twitches a lot regardless of what I do to the PID's. Could you please point in the right direction? For reference, please find link to the video here --> https://youtu.be/1NZuXL5GTYo
User avatar
kwagyeman
Posts: 3209
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: Blob Detection Code For Minimum Viable Racer - Stays off the center line & twitches

Postby kwagyeman » Sun May 12, 2019 12:27 am

Hi, did you tune the color tracking settings for it to see the blue line? In the IDE you should notice the car marking up the line to track it.

Color settings are not constants you can copy and paste. You have to turn them for your environment. The IDE makes this easy using the Tools -> Machine Vision -> Threshold Editor.
Nyamekye,
Polonal
Posts: 10
Joined: Fri Mar 23, 2018 4:10 am

Re: Blob Detection Code For Minimum Viable Racer - Stays off the center line & twitches

Postby Polonal » Mon May 13, 2019 12:03 am

Hi Kwab,

Shortly after posting this message I figured out that folks who put the cars together did not connect the motors correctly and that's what was causing the issue (wrong pins).

Thank you for your prompt response as always! Everything worked very well after changing the wiring.

Return to “Technical Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 79 guests