Image Washout On M7

Discussion related to "under the hood" OpenMV topics.
Polonal
Posts: 10
Joined: Fri Mar 23, 2018 4:10 am

Image Washout On M7

Postby Polonal » Wed Mar 27, 2019 10:59 pm

Has anyone experienced image washout on the M7 when going from shadow to light, and vice versa, such as in the attached photos? If so, how did you solve it? A polarizing filter is already installed and the issue is inconsistent.
Attachments
Image_02_Under_Sunlight.png
Image_01_Under_Shadow.png
User avatar
iabdalkader
Posts: 834
Joined: Sun May 24, 2015 3:53 pm

Re: Image Washout On M7

Postby iabdalkader » Thu Mar 28, 2019 11:32 am

I think that's just the AGC and AEC working, they need time to settle down when going from a very bright to a very dark image or the other way around.
User avatar
kwagyeman
Posts: 3045
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: Image Washout On M7

Postby kwagyeman » Thu Mar 28, 2019 2:52 pm

Hi, just turn AGC and AWB off immediately. If you see my color tracking scripts I wait 2000 ms. Lower the wait to like 100 ms.
Nyamekye,
Polonal
Posts: 10
Joined: Fri Mar 23, 2018 4:10 am

Re: Image Washout On M7

Postby Polonal » Thu Mar 28, 2019 3:35 pm

Oooh. Thank you!

AGC: What is the code for this?
AWB: sensor.skip_frames(time = 2000 --> 100)

Just in case the code is attached.
Attachments
MVPRacer_Calibration_Red_Rev03_WorksWell.py
(7.03 KiB) Downloaded 156 times
User avatar
kwagyeman
Posts: 3045
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: Image Washout On M7

Postby kwagyeman » Thu Mar 28, 2019 3:46 pm

AWB - automatic white balance
AGC - Automatic gain control

See the color tracking scripts and you'll see these terms used.
Nyamekye,
Polonal
Posts: 10
Joined: Fri Mar 23, 2018 4:10 am

Re: Image Washout On M7

Postby Polonal » Thu Mar 28, 2019 9:26 pm

Will do.

Thank you!

Return to “Technical Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests