LED Selection not working as doccumented

General discussion about topics related to OpenMV.
marvin
Posts: 5
Joined: Thu Oct 04, 2018 4:02 am

LED Selection not working as doccumented

Postby marvin » Thu Oct 04, 2018 4:31 am

Just received my board and ran into a small problem with LED behavior.

The documentation shows.
red_led = pyb.LED(1)
green_led = pyb.LED(2)
blue_led = pyb.LED(3)
ir_leds = pyb.LED(4)

However when I run the following
import time, pyb
led = pyb.LED(2)
led.on()
time.sleep(1000)

It turns a RED led on not the GREEN one as documented.
pyb.LED(3) turns on the GREEN led not the BLUE
pyb.LED(1) does not turn on any LEDS
I'm not sure about pyb.LED(4) since it's IR and I can't see that.

I found the following youtube https://www.youtube.com/watch?v=vsnZzPE ... WxGTYQB24X (skip into 3:10)
This guy is using pyb.LED(3) and he gets the same result as me with a GREEN led not BLUE.

What's going on?
Is this a firmware bug?
I'm running OpenMV IDE 2.0.0
User avatar
iabdalkader
Posts: 552
Joined: Sun May 24, 2015 3:53 pm

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby iabdalkader » Thu Oct 04, 2018 9:31 am

Hi, LEDs haven't changed for a while, did you buy the board from our store ? Also make sure you have the latest firmware (firmware 3.x.x)
marvin
Posts: 5
Joined: Thu Oct 04, 2018 4:02 am

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby marvin » Thu Oct 04, 2018 9:43 am

Bought it via ebay. I assumed it was genuine, is there an easy way to check.
How do I check the FW level, couldn't find this in the IDE.

Thanks
User avatar
iabdalkader
Posts: 552
Joined: Sun May 24, 2015 3:53 pm

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby iabdalkader » Thu Oct 04, 2018 9:57 am

marvin wrote:
Thu Oct 04, 2018 9:43 am
Bought it via ebay. I assumed it was genuine, is there an easy way to check.
How do I check the FW level, couldn't find this in the IDE.

Thanks
On the lower left corner you should see the firmware version after connecting.

We don't sell any boards on ebay or aliexpress, those are mostly clones and they probably replaced the LED with a different part. We have an "agreement" with some cloners and allow them to license the cams they make, however we can't control how they manf. the cams.

Edit: Actually some of our official distributors do sell on ebay and aliexpress, if you bought it from one of our distributors it should be genuine.
marvin
Posts: 5
Joined: Thu Oct 04, 2018 4:02 am

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby marvin » Thu Oct 04, 2018 10:19 am

Firmware is 3.0.0
The ebay site is https://www.ebay.com.au/itm/OpenMV3-Cam ... 2749.l2649

Looks genuine, has your logo's all over it and says Built by MacroFab Made in the USA
It was shipped with an extremely high quality pink USB cable. In my experience cheap cloners use cheap cables.

It also has a table silk screened on the board which says LED1-4 are red,green,blue,IR. Which is the same as the documentation.
Still unusual that mine behaves the same as the guy on youtube, otherwise I would put this down to bad board.
User avatar
kwagyeman
Posts: 2306
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby kwagyeman » Thu Oct 04, 2018 10:29 am

Yeah, our silkscreen says made in MacroFab for an older board. Also, our boards aren't black. Um, so the LED we use has different configs which could have caused the pin swap. I.e. there are different variants of the LED with different colors for the same pin.

Anyway, if you buy another board the LED may change chanigng the color. Um, are you building a product? If not, just swap the pin numbers.
Nyamekye,
User avatar
iabdalkader
Posts: 552
Joined: Sun May 24, 2015 3:53 pm

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby iabdalkader » Thu Oct 04, 2018 10:49 am

marvin wrote:
Thu Oct 04, 2018 10:19 am
Looks genuine, has your logo's all over it and says Built by MacroFab Made in the USA
Yes except for the solder mask color (we use red). Note we open-source all designs so anyone can make an exact replica. If the IDE says it's not registered it's definitely a clone and not licensed as well. If you can live with the swapped LEDs I think the cam should be fine, otherwise you should ask for a refund or report it to ebay.
marvin
Posts: 5
Joined: Thu Oct 04, 2018 4:02 am

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby marvin » Thu Oct 04, 2018 11:27 am

Wow, I'll ask the supplier what's up.
Where do I find the registration status in the IDE? (I couldn't find it)

If it's simply they used the wrong LED I can live with that as it seems I really want a H7 having seen it's specs.
I can play with this until I get a H7

BTW I obtain a license key (The $15 thing) and it installed fine.
User avatar
iabdalkader
Posts: 552
Joined: Sun May 24, 2015 3:53 pm

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby iabdalkader » Thu Oct 04, 2018 12:06 pm

marvin wrote:
Thu Oct 04, 2018 11:27 am
Wow, I'll ask the supplier what's up.
Where do I find the registration status in the IDE? (I couldn't find it)
BTW I obtain a license key (The $15 thing) and it installed fine.
That license key is the registration, the cloner should have registered the cams before selling them.
marvin
Posts: 5
Joined: Thu Oct 04, 2018 4:02 am

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby marvin » Thu Oct 04, 2018 12:47 pm

FYI the iR leds work fine, only the blue doesn't.
I have written to the supplier and ask how i access the blue led :)

I think they put the wrong led on the board.
I have the circuit diagrams from github and will replace the led when i get motivated enough.

Wish me luck and thanks.
User avatar
kwagyeman
Posts: 2306
Joined: Sun May 24, 2015 2:10 pm

Re: LED Selection not working as doccumented

Postby kwagyeman » Thu Oct 04, 2018 9:03 pm

Just swap the pin numbers you use to control the LEDs. The LEDs are 1, 2, and 3.
Nyamekye,

Return to “General Topics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests